Diğer kamkat çeşitlerine göre meyve çapı daha fazla olup erken meyveye yatmaktadır.Verimli bir çeşi yuvarlak kabuk tatlı ama çekirdeklidir. Meyveleri üzerinde uzun sure kalabilir. Koyu portakal rengindedir.
Kamkat Fidan Yaşı:1-2 arasında
Kamkat Fidanı Notu:Kamkat fidanı gövdesi diğer sert çekirdekli yumuşak çekirdekli meyve fidanları gibi değildir.Kamkat fidanı narenciye grubunda genelde gelişimi zayıf olan bir bitkidir
Kamkat Fidanı Üretimi:Kamkat fidanı üretimi aşılama ile olmaktadır.Genelde kullanılan aşılama yöntemi t göz, veya yongalı göz aşı yöntemidir.
Tozlayıcı İhtiyacı:Yok
Çiçeklenmesi:Yaz başı
Kamkat Fidan Durumu:Torbalı veya saksılı 12 ay dikilebilir
Kamkat Fidanı Mevsimsel Durumu:Kamkat veya diğer bir adıyla kumluat fidanları herdem yeşil formda olan ağaçlardır.
Kamkat Fidanlarım Geldiğinde Ne Yapmalıyım:Sipariş etmiş olduğunuz fidan kolisini teslim aldığınızda hemen kolisinden çıkartınız.Fidanlarınızı hafifçe sulayın malum yol yorgunudur.Fidanınızı ilerleyen bir tarihte dikecekseniz 2-3 güne bir sulamayı ihmal etmeyiniz.
Saksıda Yetiştiriciliğe:Uygundur.Saksı asgari 15 litrelik bir saksı ve saksı toprağı %80 kokopit veya steril torf geriye kalanı ponza veya perlit olabilir.Saksı değişim zamanı her zaman olabilir.
Hobi Amaçlı Dikim Rakımı:Ilıman sahil bandında açık alana dikimi yapılabilir.Soğuk iklim bölgelerinde iç mekan içerisinde yetiştiriciliği yapılabilir.
Fidan Gönderimi:Özel tasarım fidan kutusu.
Fidan Dikim Mesafesi:Fidanlar arası 1 metre, sıra arası 2 metre
Kamkat Fidanı Dikimi:Fidan dikimini buharlaşmanın en az olduğu sabah erken saatlarde veya ikindin vaktinde yapmanız tavsiye edilir.Fidan çukurunu en boy yükselik 50-60 cm olarak şekilde kazınız, fidan çukuru tabanı 1 çay kaşığı aquasorb veriniz.Çıkan toprağa herhangi bir hayvansal gübre kesinlikle uygulamayınız.Ziraa hayvansal gübrelerde dip kurdu ve yabancı ot tohumları bulunabilir.Bunu yerine fidan çukurundan çıkan toprağa bir büyük su bardağı leonardit karıştırarak, toprağa iyice harmanlayın.Fidan çukuruna ,30 cm çıkan topraktan dolgu yapınız.Fidanının kırık kökleri var ise budama makası ile kesin,çukura dik bir şekilde koyunuz , fidanınızın poşetini veya saksını toprağı dağıtmayacak şekilde çıkartınız.Saksı veya fidan poşeti hizasında toprakla doldurarak dikimini yapınız ve fidan başına 5-15 litre arasında can suyunu veriniz.Dikim işlemini yazın yapıyorsanız muhakkak sunguard uygulaması(kaolin uygulaması) yapınız.Kışın yapıyorsanız Nisanla beraber sunguard uygulamasını yapmanızı tavsiye ederiz.
Kamkat Fidanı Sulaması: Bulunduğu konum ve toprak yapısına göre 10-15 günde bir defa.
Genel Gübreleme Bilgisi: Kışın azot ağırlıklı, çiçek döneminde fosfor,potasyum ağırlıklı gübreleme yapılabilir.
Kamkat Fidanı Zararlı Mücadelesi: Kamkat fidanlarında baharla beraber fidanlarda yaprak biti zararlısı ve kırmızı örümcek zararlısına dikkat edilmelidir.Zararlı mücadelesinde 1 litre suya 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık arap sabunı ve bir diş rendelenmiş sarımsağı 1litre su içerisine koyun ve iyice karıştırın.Bitkinin yapraklarının hem altına hemde üstüne gelecek şekilde fısfıs yardımıyla sıkınız.Sarımsak kokusunda hoşlanmıyorsanız sarımsağı çıkartabilirsiniz.